Cirkel Fritlagt

Klar - Parat - Hjertestart! Projekt Hjerteklar for Jyske Bank. 

I et tæt samarbejde med Jyske Bank´s Team Arbejdsmiljø har vi lavet projektet Hjerteklar. Et projekt der vandt Røde Kors Førstehjælpsprisen 2013, valgt ud af 72 nominerede projekter/indsatser.

Fra starten var tanken - "vi skal ha´ lavet noget førstehjælp for vores medarbejdere, og så skal vi have set på det med hjertestartere"

Det var så godt som det, den daværende HR Chef Poul Fritz sagde til os, da vi første gang talte med ham om emnet tilbage i 2011.

Årsagen til at vi overhovedet havde den snak, var at vi kort tid inden havde afholdt et dobbelt kursus over 2 eftermiddage, for personaleforeningen i Jyske Bank afdelingen på Østergade i Århus. Det må vi have gjort godt, for rygtet var nået til Poul Fritz i Jyske Banks hovedsæde, Hjemstedet i Silkeborg.

Poul Fritz havde allerede den tanke at hjertestarterne ikke kun var for medarbejdere og kunder, men til gavn for alle. MEN hvordan gør vi så det? Ingen andre har tidligere lavet et så stort og ambitiøs projekt! På samme tidspunkt tænkte Jyske Bank helt nyt på arbejdsmiljø og HR området. 

Jyske Bank oprettede en helt ny arbejdsmiljøgruppe, Team Arbejdsmiljø, og ansatte Line Fogde som leder. Det blev også startskudet til projekt Hjerteklar. Sammen udviklede vi, i et tæt fællesskab, det koncept der nu er rullet ud og gennemført over hele landet. Et samarbejde, og et projekt, der løbende udvikler sig. Senest med planlægningen og gennemførelsen af endnu et nyt koncept; førstehjælps genopfriskning på film, men med indlagt træning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad har Jyske Bank fået ud af Projekt Hjerteklar?

Ja, faktisk er vi temmelig sikre på at de har fået meget mere ud af projektet end nogen af os havde turde forestille os!

Sine Askov Møller, der nu har overtaget ansvaret for projektet, har beskrevet det rigtig godt i sin udtalelse "Førstehjælp og hjertestartere i Jyske Bank."

"Endelig er både kurser og de synlige og tilgængelige hjertestartere med til at øge medarbejderstoltheden over at være på en arbejdsplads, der aktivt ønsker at være med til at gøre en forskel – hele døgnet, alle ugens dage." 

Citat fra denne udtalelse, der kan læses -> Her.

 

Life2Save´s rolle i Projekt Hjerteklar.

Vi har udvilket et kursus specielt til Jyske Banks behov, ønsker, muligheder og begrænsninger - Jyske Bank Førstehjælp Basis. 

Specialdesignede hjertestarterskabe til montering af hjertestarterne på facederne. Gjort det nemt og enkelt at bestille og booke kurser for den enkelte afdeling. Tar os af meget af det praktiske, hotline telefonnummer, vejledninger og dokumenter.

Udviklet et online kursussystem der holder styr på tilmeldinger, laver og sender beviser samt giver et overblik helt ned på den enkelte deltager.

Afvikling af eventet "Klar - Parat - Hjertestart" i forbindelse med åbent hus, late night osv.

Udvikling af en hel ny måde at lave genopfriskning på, nemlig via en film, og som gennemføres samlet i den enkelte afdeling, uden instruktør men med praktisk træning og cases!

 

Projekt Hjerteklar:

Målet med dette store og helt unike projekt:

- En hjertestarter 24/7 tilgængelig indenfor max 500 m. af alle afdelinger.

- Minimum 50 % af medarbejderne har gennemført et Jyske Bank Førstehjælp Basis førstehjælpskursus.

 

Status den 1. januar 2016 var:

- 82 hjertestartere opsat i udendørs hjertestarterskabe på Jyske Bank facader over hele landet.

- 10 indendørs opsatte hjertestartere.

- 189 kurser afholdt.

- 2400 medarbejdere har været på et førstehjælpskursus.

- Førstehjælps genopfriskning kører via film med indlagt træning.

 

Anbefaling fra Jyske Bank.

Vi har fået en anbefaling med på vejen, skrevet af Line Fogde, Leder Team Arbejdsmiljø Jyske Bank. 

I skal være velkommen til at kontakte Line Fogde eller Sine Askov Møller for refference.

Udtalelsen kan læses -> Her

 

Se hvad Jyske Bank selv siger om projekt Hjerteklar, og om det at vinde Røde Kors Førstehjælpsprisen.

Jyske Bank tv´s indslag om Førstehjælpsprisen kan ses -> Her

 

Hjertestarteren ved Jyske Bank i Skagen har sammen med Thomas Philipsen fra Life2Save været i TV2 Nord, i forbindelse med at de havde et stort tema omkring hjertestartere.

Se indslaget fra TV2 Nord -> Her

 

Vi har lavet en pdf med diverse links, der viser lidt om hvad I kan få ud af at lave et ”førstehjælps projekt”. Den kan I finde-> Her.

 Skab Nykoebing

 Logo Bund
LIFE2SAVE
NORDKROGEN 3
7300 JELLING
TELEFON: 71 99 26 27
 Facebook Top 63x63 Youtube Top 63x63 Google Plus Top 63x63 Linkedin Bottom 88x88 Kontakt Top 63x63 Instagram Top 63x63
Gå til toppen